Francouzský Quiche

23. října 2016 v 18:03 | Filip |  Hlavní Chody

Vynikající francouzský Quiche


Rychlý a skvělý francouzský Quiche. Perfektní pro oslavy a nebo jen tak k televizi.

Doba přípravy: 20 minutObtížnost: MaláCelkové Hodnocení: 8/10


Když se řekne Quiche, představím si slaný koláč. Existuje mnoho jeho variant a naopak neexistuje přesný (originální) recept. Můžeme si sami zvolit náplň koláče jakou je libo.

Je to rychlý recept u kterého vím, že s ním nemůžu ostatní zklamat. Chytře si naplánuji jeho náplň a výsledek je zaručený. Ten pocit potěší.

Osvěčilo se mi těsto raději udělat svoje. Což není tak složité, jak by se mohlo stát. S listovým těstem nejde udělat taková paráda.

INGREDIENCE

  • Hladká mouka - 200 g + na vysypání formy
  • Změklé máslo - 100 g
  • Vejce - 2 ks
  • Vlažná čistá voda - 2 lžíce
  • Pórek - 1 ks
  • Jarní cibulka - 2 ks
  • Uzený vepřový bok - 100 g
  • Smetana - 100 ml
  • Tvrdý sýr - 200 g
  • Olivový olej
  • Tymián
  • Sůl

Návod k přípravě

Začneme těstem.
Překrájené máslo přidáme k mouce a vejcím. Přidáme špetku soli a pár lžic vody. Vypracujeme hladké těsto, které nelepí. Poté zabalíme do fólie a necháme půl hodinky odležet v ledničce. Připravíme si koláčovou formu vymažeme si ji máslem a vysypeme trochou mouky.
Mezi tím si připravíme náplň. Na menší kousky si nakrájíme cibulku a pórek. Přidáme na kousky nakrájený vepřový bok a osolíme. Poté přidáme smetanu a 100 g tvrdého sýra (zbytek si necháme) a převaříme. Nakonec přidáme pár snítků čerstvého tymiánu. Odstavíme a necháme zchladnout. Směs by po chvilce měla trochu zhoustnout.
Odpočinuté těsto si vyválíme a vložíme do formy. Vytvarujeme ho ve formě, můžeme si pomoct i prsty. Koláč dáme na 10 minut na 200°C předpéct do troby. Pak směs nalijeme na těsto a rovnoměrně ho rozetřeme. Zbytkem sýra posypeme koláč.
Do trouby vložíme koláč a pečeme ho při 180°C asi 30 minut. Sýr zezlátne.
Dobrou chuť.
Můžeme jej jíst i mírně teplý a nebo studený.

Koláč můžeme plnit různými náplněmi. Můžete si je vymyslet sami.
Vynikající jsou například sýrovo-brokolicová, lososová s koprem nebo cibulovo-houbová varianta.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Roman Roman | 5. listopadu 2016 v 21:05 | Reagovat

chilli papričky, chilli, chilli koření nakoupíte na http://eshop.thechillidoctor.cz/

2 hladova-kocka hladova-kocka | Web | 26. listopadu 2016 v 16:43 | Reagovat

Vypadá to moc dobře :-)

3 Mastro Mastro | 2. ledna 2017 v 19:33 | Reagovat

Malé Thajsko v Praze
Thajská Restaurace Cafe Buddha
Přijďte nás vyzkoušet, Balbínova 19
http://balbinova.cafebuddha.cz/

Nejlepší asijská šéfkuchařka Sofia Smith se stala součástí místního skvělého týmu a rozšířila tak rodinný tým plný skvělých lidí. Sofii nemusíme nijak představovat, její práce a láska k asijské kuchyni už umlčela dostatek kritiků a uspokojila mnoho gurmánů.

Majitel Café Buddha chce přiblížit Orient Čechům …přes pět let se toulali po Asii, aby Vám tuto výjimečnou kuchyni mohli přiblížit. Učili se od pravých thajských babiček, které vaří již od svého dětství, vybrali jejich nejlepší starobylé recepty a přizpůsobili je k obrazu Café Buddhy.

Štěpán Návrat, majitel a šéfkuchař: "Během této cesty jsme získali tři celosvětová ocenění. To nejcennější „Thai Select“ jsme převzali na jaře přímo v Bangkoku při ThaiFexu od thajské ambasády, DITP… další od Royal Thai Embassy in Prague"

Thajská babička „Lucky“ a Štěpán Návrat, šéfkuchaři Café Buddha pro Vás připraví pravou gastro-zážitkovou cestu Asií, kdy ochutnáte starobylé „ancient“ recepty thajských babiček i novodobé recepty „pan-asian“...

4 Honza Honza | 5. února 2017 v 19:30 | Reagovat

Začal jsem žít zdravě, hodně mi pomohlo toto http://www.zdravilek.cz/category/vyziva-a-jidlo/

5 Shakefood Shakefood | 23. února 2017 v 20:42 | Reagovat

www.shakefood.com

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama